Izdelki za listnica daviletto (2)

Zdrobljena peteršilj

Zdrobljena peteršilj

Sesekljan peteršilj je vsestranska zeliščna rastlina, ki se uporablja že od rimskih časov kot okras in izboljševalec okusa v slanih jedeh. Gojijo ga po vsem svetu, pri čemer sta Severna Afrika in Bližnji vzhod glavna predelovalca. Peteršilj dodaja subtilno aromo in okus mešanim zeliščnim začimbam, marinadam za meso, vinaigretam in zelenjavnim juham. Odlično se ujema z jedmi iz jajc, pečeno zelenjavo in zeliščnimi kruhi ter je osnovna sestavina v italijanski kuhinji. Da ohranite njegovo kakovost, je treba sesekljan peteršilj shranjevati v nepredušnih posodah, stran od svetlobe in vlage.
Sladki koren

Sladki koren

Sladki koren je sladek, posušen koren, ki izvira iz Srednjega vzhoda in Srednje Azije. Obira se, čisti in suši, da se uporablja v različnih kulinaričnih aplikacijah. Sladki koren dodaja sladek okus tortam, pekovskim izdelkom in sladicam, kot so sladoledi in panna cotta. Uporablja se tudi kot naravno sladilo v kavnih mešanicah in za izboljšanje sladkosti divjačine. Da ohranite njegov okus, je treba sladki koren shranjevati v nepredušnih posodah, stran od svetlobe in vlage.